zeszyt z przepisami

zeszyt z przepisami

środa, 16 marca 2011

sałatka z selera naciowego

Chrupiące łodygi selera, aromatyczne jabłko, papryka, kukurydza i delikatny dressing -kwintesencja i prostota tej sałatki zachwyca niemal tak samo jak minimalna ilość kalorii których dostarcza.

składniki:
4 łodygi selera naciowego
1 mała puszka kukurydzy
1/2 strąka żółtej papryki
1 kwaskowe jabłko
100 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu

przygotowanie:
Selera, paprykę i obrane jabłko pokroić na cząstki zbliżonej wielkości. Dodać kukurydzę i wymieszać.
Jogurt lub kefir połączyć z miodem i zalać sałatkę.
Sałatka nadaje się na bardzo lekką kolację lub jako surówka do pikantniejszych dań mięsnych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz