zeszyt z przepisami

zeszyt z przepisami

wtorek, 15 marca 2011

zapiekane roladki wieprzowe

składniki:
400 g mięsa wieprzowego (może być schab, szynka)
1 op "pomysłu na" Winiary (roladki schabowe w sosie pomidorowym)
100 g żółtego sera w kawałku
100 g szynki drobiowej

przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w plastry grubości ok 1 cm. Rozbić tłuczkiem na bardzo cienki kotlet. Ułożyć na mięsie szynke i żółty ser pokrojony w plasterki. Jeśli lubicie można tam położyć również pieczarki, konserwowaną paprykę lub ćwiartkę kiszonego ogórka. Całość dość ciasno zawinąć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu do zapiekania.
"Pomysł na" wymieszać z 250 ml zimnej wody i zalać roladki.
Piec pod przykryciem, w piekarniku w temperaturze ok 200 stopni przez 45-60 minut.
Pod koniec pieczenia na każdej roladce położyć pół plastra żółtego sera i zapiec aż ser się stopi.
Podawać z surówkami, z ziemniakami albo ryżem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz