zeszyt z przepisami

zeszyt z przepisami

poniedziałek, 4 kwietnia 2011

letni omlet na zielono

składniki:
2 jaja
60 g sera Gouda
5 pieczarek
80 g cebuli
5-6 sadzonek Radicchio
4 oliwki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki suszonego koperku
szczypta granulowanego czosnku
sól, pieprz do smaku

przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić cebulę. Posypać szczyptą granulowanego czosnku i smażyć na małym ogniu.
Pieczarki umyć, pokroić i dodać do smażącej się cebuli.
Jaja wybić do wysokiego naczynia, doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować aż powstanie pienista masa i zalać tym smażące się warzywa.
Radicchio umyć i podzielić na listki. Oliwki pokroić z plasterki.
Na ścięty już omlet wykładać plasterki oliwek i listki radicchio. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim smażący się omlet. Po stopieniu się sera zdjąć z patelni. Posypać suszonym koperkiem. Podawać na gorąco.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz