zeszyt z przepisami

zeszyt z przepisami

środa, 30 lipca 2014

kieszonki z pieczarkami

składniki:
ciasto francuskie (gotowe)
250 g pieczarek
1 duża cebula
1 jajo
pieprz, sól, granulowany czosnek, papryka słodka mielona

przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić w drobne plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Cebulę i pieczarki smażyć na małej ilości tłuszczu aż cebula lekko się zeszkli. Doprawić do smaku wg uznania.

Ciasto francuskie pokroić na prostokąty o bokach 8 x 12 cm.

Układać dość obficie farsz na środku. Zwinąć dłuższe boki i zlepić je na końcach, zawinąc powstałe krótsze boki.

Posmarować ciasto rozmieszanym jajkiem.

Piec na papierze do pieczenia w temp. ok 200-210 stopni 15-20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz