zeszyt z przepisami

zeszyt z przepisami

środa, 30 października 2013

Racuchy z jabłkami i cynamonem

składniki:
2 średnie jabłka
1/2 l mleka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka cukru
2 jajka
olej do smażenia
cukier puder do posypania

przygotowanie:
jabłka umyć, obrać, podzielić na ćwiartki i pokroić w plasterki. Mleko wlać do miski, dodać mąkę, jaja, cukier i cynamon - wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Dodać pokrojone jabłka.
Racuchy smażymy na gorącym oleju z obu stron po ok 3-4 minuty. Po usmażeniu warto racucha na chwilę położyć na ręczniku papierowym, odda w ten sposób sporo tłuszczu.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz