Do tego przepisu najlepiej jest wykorzystać pozostałe z gotowania zupy (pomidorowej, rosołu, itp) mięso (drobiowe lub inne)
składniki:
mięso ugotowane w zupie
3/4 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki mleka
1 jajo
1 cebula
1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
1 płaska łyżeczka przyprawy typu warzywko
pieprz czarny mielony - do smaku
bułka tarta do panierowania
wykonanie:
Mięso obrać z kości, skórek i chrzęści. Zmielić w maszynce wraz z cebulą. Bułkę tartą namoczyć w mleku. Wymieszać z masą mięsną i przyprawami oraz jajem. Mokrymi dłońmi formować okrągłe płaskie kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor
Podawać z surówką z pora i ogórka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz